Soldats, guerrers i combatents dels paØsos catalans

Soldats, guerrers i combatents dels paØsos catalans.

Editorial:
RAFAEL DALMAU
Año de edición:
Materia
Historia militar
ISBN:
978-84-232-0788-6
Páginas:
448
Colección:
M. CARMEN DALMAU DALMAU
38,00 €
incluido
Disponible para envío
Añadir a la cesta

Els uniformes i els equipaments de soldats i combatents responen i evolucionen a partir dÆinteraccions complexes i és en aquest sentit que constitueixen un document excepcional per poder interpretar la història. La tecnologia, els recursos econòmics, les tradicions culturals i lÆimaginari dÆuna societat sÆevidencien en els vestits, les defenses i els complements dels seus guerrers i soldats. El coneixement dÆaquests elements mena indefectiblement a una comprensió millor de les societats en el temps i lÆespai.

Els Països Catalans, al llarg de la seva dilatada història, han encaixat processos de minoració política i cultural en els quals sovint el coneixement per la història pròpia ha estat políticament subordinat a les dinàmiques dÆassimilació. Aquest menysteniment ha comportat lÆocultació o la negació de la història militar, que sÆha pretès políticament incorrecta o reservada als estats-nació decimonònics.

El present treball és quelcom més que un manual dÆuniformologia; es tracta dÆun estudi dÆhistòria, centrat en els Països Catalans ùterritoris que durant segles han compartit solidaritats polítiques, culturals i militarsù, que intenta generar coneixement sobre una part del passat inconscientment o conscientment amagada o ignorada. És, per tant, una proposta innovadora tant perquè cobreix un buit historiogràfic, com perquè en la metodologia de recerca integra un rigorós i exhaustiu treball dÆarxiu, el contrast crític de les fonts més diverses i les aportacions fetes des de lÆarqueologia experimental i la recreació.

Otros libros del autor