Lletraferides

Lletraferides.

Editorial:
ARA LLIBRES
Año de edición:
Materia
Historia
ISBN:
978-84-16154-28-9
Páginas:
256
Colección:
SERIE H

La història de les nostres bibliotecàries: heroïnes abans, durant i després de la guerra Lletraferides vol ser un reconeixement sincer a totes les bibliotecàries que durant un segle han estat al servei de la nostra cultura: soldats dÆuna mateixa causa,missioneres de la paraula llegada, sentinelles de la lletra impresa.
Una història de repressió i sacrificis, petits gestos i força de voluntat, però, sobretot, de passió per les nostres lletres. Des de lÆany 1915, quan sÆinicia lÆEscola de Bibliotecàries, amb lÆimpuls dÆEnric Prat de laRiba, dÆEugeni dÆOrs i JaumeRubió.
Lletraferides repassa els cent anys dÆesforç contumaç dÆaquestes dones per preservar lÆherència literària dÆun país: els inicis difícils, però engrescadors; els duríssims anys de la guerra, amb el bibliobús del frontùque recorre hospitals i trinxeresùi de lÆexili; el fred angoixós del franquisme, els llibres prohibits i els inferns; i els vertígens de la Transició. Amb testimonis en primera persona, dietaris inèdits per al gran públic i una rigorosa investigació,Assumpta Montellà narra la història dÆaquestes guardianes de la literatura catalana i els ret un sentit i merescut homenatge de part de tots nosaltres, els seus admiradors incondicionals: els lectors.

Otros libros del autor